tisdag 4 oktober 2011

Depressiva tankar kan ibland kompenseras med kaffe och bullar

En mig närstående person envisas med att inte fira Mors/Fars Dag, enär han anser det vara "en krämarhögtid". Till skillnad från julen, påsken, midsommar och alla andra högtider, uppenbarligen.

Ja, jag vet. Det går givetvis att hävda att julen och påsken är gamla kristna högtider och att sådant som Mors/Fars Dag bara är just krämarkalas, men man kan ju också välja att INTE kommersa loss och bara ha det lite trevligt med mödrar och fäder i ens direkta närhet. I bästa fall kan det ju påminna en om att det här med att visa sina nära och kära extra uppskattning är något man bör göra oftare än 1 eller 2 dagar om året.

Vadan denna smått krystade, kvasi-sosse-som-försöker-vara-hippie-men-inte-lyckas-diskussion? Jo, givetvis därför att dagen som idag är Kanelbullens dito. En kommersiell högtid som tillhör de trevligare. Den ger människor skäl att:

1. Äta många kanelbullar - ett av de bakverk som är "godare än mat".
2. Baka dessa bullar själva - nybakta, varma bullar med kall mjölk därtill - jojo!
3. Bli lite snällare - det blir man ju som bekant av kanelbullar.
4. Lyssna på den här sången:PS: I nya boken om Tårtan nämner Carl Johan De Geer att bagerinäringen blomstrar i kristider; att folk hellre lägger sina sista slantar på ett bakverk än på fisk. Inte utan att man förstår folk. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar